Tilgængelighed

Muligheder for gæster med særlige behov

Meget af de følgende oplysninger er relevante for kørestolsbrugere, da de går på kørestolsadgang til de forskellige steder på Middelaldercentret.

For synshandicappede er Middelaldercentret også en god oplevelse, der må røres ved huse, genstand og såmænd også ved de levende middelaldermennesker, der bor i byen. Der er også fuldt af dufte og lugte, fra madlavning, smedning, læderarbejde, alle dyrene, lokummerne og meget andet. Det er selvfølgelig muligt at medbringe førerhund, hvis de holdes i snor.

Hørehandicappede skal vide, at der ikke er skilte med informationer i middelalderbyen, al formidling foregår som mundtlig kontakt mellem publikum og byens beboere. Her kan vi anbefale at se Middelaldercentrets hjemmeside, hvor alle oplysninger er tilgængelige skriftligt.

Allergikere, især duftallergikere skal være opmærksomme på, at der er dyr på Middelaldercentret og æblehaver, kålgårde og en lægeurtehave.

Handikapparkering

Middelaldercentret har særlige handicap p-pladser helt tæt på indgangen. Kør forbi den store publikums p-plads og forbi indgangsbygningen, så er p-pladserne på gruspladsen op ad hegnet ind mod indgangen.

Lån af kørestol

Der er en kørestol til låns i indgangshallen ved henvendelse til personalet ved skranken.

Har du spørgsmål om tilgængelighed så ring til os på 54 86 19 34 eller send en mail til mc@middelaldercentret.dk

Adgang til indgangsbygning, butik, gæstgiveri og cafe

Der er en rampe til indgangen ad hensyn til kørestole. Hvis rampen ikke er sat op, så kontakt personalet i indgangen.
Der er kørestolsadgang til indgangen, museumsbutikken, toiletterne i indgangsbygningen og Gæstgiveriet Den Gyldne Svane. Udenfor indgangsbygningen er der adgang til cafeen og via en rampe til publikumstoiletterne.

Adgang til middelalderbyen

Det er muligt at færdes i kørestol i det meste af middelalderbyen. Belægningen er dog ikke særlig jævn, da der er tale om autentisk middelalderbelægning, brolægning og andet.
Det er ikke muligt at komme ind i husene med en kørestol, men kald på husets beboer, og de kommer meget gerne ud og snakker og viser ting frem, du måtte ønske at se nærmere på.

Adgang til ridderturneringsbanen

Der er kørestolsramper i hver ende af den store, ikke overdækkede publikumstribune i hele banens længde.

Adgang til bliderne og kanonerne

Når bliderne og kanonerne demonstreres er publikum af sikkerhedsmæssige årsager placeret på græsset bag hegnet ind mod bliderne. Der er fint udsyn til de store krigsmaskiner og til kanonerne, også fra en kørestol.

Adgang til buebanen

Se i Indgangshallen, hvornår der er bueskydning. Det foregår på et græsklædt stykke op mod skoven, med god adgang til kørestolbrugere.

Adgang til Middelalder Teknologiparken

Som kørestolbruger anbefales "bagindgangen" til parken. Der findes mere information på et stort skilt der er placeret lige når du kommer ud af indgangsbygningen.
Udstillingen er i en skov, og grusstierne her kan godt benyttes af kørestole.

Adgang til Den Magiske Skov

Indgangen til Den Magiske Skov er samtidig udgang fra Middelalder Teknologiparken. Kørestolsbrugere skal bruge denne vej ind og ud af begge udstillinger.